Select Page

Det yttersta

Mitt under arbetet med en dokumentärfilm får Sarah Nowak höra att hennes mamma, som hon inte träffat på över trettio år, har dött.

Sarahs producent har tidigare försökt få Sarah att ta in sig själv och sin mamma i dokumentärfilmen. Sarah har hela tiden vägrat, men i och med mammans död lyckas producenten övertala Sarah att iallafall intervjua sin syster om mamman.

Sarah har inte heller haft kontakt med sin syster på trettio år, och hon är övertygad om att systern inte vill träffa henne. För att få till ett möte med systern låtsas därför Sarah vara någon annan. Men när de väl träffas beter sig systern som om hon inte känner igen Sarah. Sarah konfronterar inte heller systern, utan fortsätter filma henne utan att veta om hon förstår vem Sarah är.

Successivt förvandlas Sarahs dokumentär till en jakt på sanningen om inte bara hennes syster och mamma, utan även om henne själv. 

“Det yttersta” är ett psykologiskt pusseldrama där mycket visar sig vara något annat än vad både Sarah och tittaren tror.

Manus, regi, foto, ljud och klipp: Milda Rönn

Huvudkompositör: Cassius Lambert

Producenter: Milda Rönn, Adam Strömdahl Östberg, Janna Lindsjö

Längd: 90 min

Filmen är inspelad i Sverige, Sydafrika och Polen