Select Page

MILDA RÖNN

I sitt filmskapande står Milda numera bakom allt: manus, regi, foto, ljud, klipp etc. Hon använder sig därför av flera av sina utbildningar, såsom manusutbildning vid Biskops-Arnö; filmvetenskap och kurser i dramatik och skrivande vid Stockholms universitet; samt fotoutbildning vid Folkuniversitetet.

Även hennes tidiga erfarenheter som produktionsassistent vid ett filmbolag och senare hennes avhandlingsarbete om Teaterhögskolan i Stockholm har varit centrala. Liksom samarbeten med brodern och ljudteknikern/ljuddesignern Patrik Strömdahl.

Milda är även doktor i Nordiska språk, med inriktning mot samtals- och textanalys. Samtalsanalysen, som innebär att man spelar in, transkriberar och analyserar människors samtal, är en fantastisk resurs för Milda när hon skriver dialog. Hon har därför också hållit kurser i samtalsanalys på olika manusutbildningar. 

ADAM STRÖMDAHL ÖSTBERG

Adam har en flerårig och mycket bred erfarenhet av film- och teveproduktion. Förutom att vara producent för olika filmer, har han arbetat med alltifrån inspelningsproduktion till musik och klipp.

Exempel på produktioner Adam bidragit till utanför Overlap är spelfilmer såsom Dimmiga Dar; musikvideos med artister som Kornél Kovács och Suzi P; reklamfilmer och instruktionsfilmer för bl a Belter Shelter, Lärarnas Riksförbund och Felix; trailers för bland annat Riksteatern; tv-serier som Stjärnorna på slottet och det japanska kostymdramat Idaten; samt livestream av konferenser och konserter.

Adam har även två fil kand, i historia och sociologi, och är verksam som gymnasielärare i samhällskunskap och historia.